Duurzaam vlees kopen, dat doe je natuurlijk bij Hesseling Vlees. Als oudste, ambachtelijke horeca slagerij hebben we duurzaamheid al jarenlang hoog in het vaandel staan.

Wat is duurzaam vlees?

Als het gaat om duurzamer vlees eten, kiezen de meeste chefs ervoor om minder vleesgerechten op de kaart te zetten. Maar, er zijn ook andere opties. Bijvoorbeeld bewust kiezen voor duurzamer vlees. Maar, welk vlees is duurzaam? Bij Hesseling werken we altijd met veehouders waar dierenwelzijn op nummer één staat. Onze slagers maken bewuste keuzes die de impact van onze veestapel verlaagt. En daarbij proberen we zoveel mogelijk producten aan te bieden van dieren die een goed leven hebben gehad.

Palmesteyn Boeuf Blonde

Neem bijvoorbeeld één van onze productkeuzes: Palmesteyn Boeuf Blonde. De Nederlandse kudde, die als basis het Franse Blonde d’Aquitaine ras heeft, wordt op extensieve en milieuvriendelijke manier gefokt. De hele kudde loopt buiten, zodat de stier op natuurlijke wijze voor nakomelingen kan zorgen. De kalfjes worden vervolgens zonder tussenkomst van de veearts geboren en lopen de hele zomer bij hun moeder. In de winter staan de dieren in grote potstallen met stro. De rust, ruimte en het gezonde en gevarieerde voer maken het vlees van Palmesteyn Boeuf Blonde bijzonder smaakvol, mooi van kleur en structuur en bovendien gezond en mals.  Ook staat deze manier van fokken en houden garant voor een stuk kwaliteit en puurheid; geen groot vochtverlies of opgeblazen vlees, dat vol zit met allerlei ongewenste middelen.

Op deze manier realiseren we een duurzamere toekomst. In onze branche, in de horeca en voor consumenten. Continue aandacht voor de lange-termijnrelatie, kwalitatieve en duurzame producten zijn daarbij de uitgangspunten waar Hesseling Vlees haar klanten van dienst wil zijn. Hesseling Vlees investeert continu in dierenwelzijn zodat onze klanten duurzamere keuzes kunnen maken. Door te luisteren en te anticiperen op de wensen en behoefte van onze klant, onze partners en de samenleving, spelen we in op de markt en vernieuwen we regelmatig. Dit uit zich bijvoorbeeld in het aanbieden van veganistische burgers en het werken met lokale veehouders bij wie dierenwelzijn en milieu centraal staan. Meer over onze bewuste productkeuzes lees je hier.

Duurzaam gefokt, duurzaam verwerkt, duurzaam bezorgd.

Naast onze bewuste, duurzame productkeuzes, werken we bij Hesseling sinds 2018 in een duurzaam pand. Binnen Purmerend bezorgen we onze bestellingen zo vaak mogelijk met de bakfiets en dankzij onze Supply Chain rijden de bestelbusjes altijd optimale routes naar de restaurants die we beleveren. Het management rijdt inmiddels 100% elektrisch en in de toekomst wordt een volledig elektrisch wagenpark gerealiseerd.

Certificaten en keurmerken

Hesseling Vlees, kwaliteit, duurzaamheid en voedselveiligheid zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat zeggen we niet alleen zelf, dat laten we ook zien met verschillende certificeringen en keurmerken:

  • FSCC 22000-Food – De FSCC 22000 is de eerste wereldwijde standaard voor de gehele voedingsmiddelenindustrie op het gebied van procesbeheersystemen van voedselveiligheid en is GFSI goedgekeurd. Deze certificering biedt een kans om internationale harmonisatie binnen de industrie te realiseren (bron).
  • EG 853/2004 – Alle levensmiddelenbedrijven zijn verplicht te beschikken over een voedselveiligheidssysteem dat gebaseerd is op de HACCP-systematiek. De NVWA controleert op de naleving van dit systeem.
  • Certificaat deelnemer KDV – Keten Duurzaam Varkensvlees staat voor een duurzame manier van varkenshouden, zodat iedereen kan genieten van een verantwoord stukje varkensvlees. De keten is 100% Nederlands en verbeteringen op het gebied van dierenwelzijn en milieu staan centraal.

 

Wil je meer weten over hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen? Lees hier verder of stuur je vraag naar info@hesseling.nl