Joselito varken

Als het dier het goed heeft gehad, dan proef je dat.

varkensvlees

Joselito varken

Als het dier het goed heeft gehad, dan proef je dat. Maar de goede omstandigheden waarin de varkens van het huis Joselito leven, zijn niet de enige reden dat dit vlees zo’n unieke smaak heeft. De Ibérico varkens van Joselito leven in vrijheid op Dehesas (dat is Spaans voor landerijen) in de regio Extremadura. Hier eten de varkens een gevarieerd dieet dat door het Joselito huis zelf wordt ontwikkeld. In de periode tussen december en maart, de Montanera, vallen de eikels in Extremadura van de bomen. Elk volwassen varken eet dan zo’n 9 kilo eikels en 3 kilo gras en kruiden per dag en verdubbelt daardoor soms zelfs van gewicht in deze periode. Doordat alle Joselito varkens pas in hun tweede levensjaar worden geslacht heeft het vlees een betere marmering, wat zorgt voor een nog betere smaak.

Alle varkens van de Joselito landerij komen uit de eigen bloedlijn. Voordat de varkens aan het eind van hun tweede Montanera geslacht worden controleert een dierenarts op kwaliteit, gezondheid en afkomst.

Heb je zin gekregen om met dit exclusieve ras aan de slag te gaan? Bestel via orders@hesseling.nl of bel 0299 62 1421 .

Neem contact met ons op

Zin gekregen om ons assortiment op de kaart te zetten of heb je een vraag? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Openingstijden

M-V: 6:00 - 15:30
Zat: 6:00 - 12:30
Zon
: Gesloten