Blog

Kies je voor kwaliteit, dan kies je voor Hesseling Vlees. Met het slagersvak in het bloed, expertise en respect voor het product zorgt Hesseling Vlees ervoor dat jijzelf of jouw gasten verantwoord kunnen genieten van een uitzonderlijke, pure smaak.

@ Hesseling

Pasen bij Hesseling

Pasen en Kerst zijn dé feestdagen waarbij we flink uitpakken aan tafel. Wij merken dat de brunch met Pasen toch wel met stip op één staat. En zo’n brunch kun je natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wil. Denk bijvoorbeeld naast de gebruikelijke lekkernijen als...

Lees meer

Wat is diamanthaas of Jodenhaas?

Diamanthaas, ook wel Jodenhaas genoemd, is een mals stuk vlees uit de schouder van het rund. Maar hoe komt dit stukje vlees nou eigenlijk aan zijn naam? Wij leggen het je uit. Geen vlees uit de achterbout Mensen die het Joods-orthodoxe geloof aanhangen mogen volgens...

Lees meer

Stoven maar!

Alles wat je moet weten over stoofvlees en stoofgerechten   Het voordeel van een lekkere stoofpot? Het bereiden ervan kost je weinig ‘hands on’ tijd. Op tijd beginnen is essentieel, maar zodra alles in de pan zit heb jij genoeg tijd voor andere dingen. Ook fijn,...

Lees meer

Duurzaamheid in de slagerij

Duurzaam vlees kopen, dat doe je natuurlijk bij Hesseling Vlees. Als oudste, ambachtelijke horeca slagerij hebben we duurzaamheid al jarenlang hoog in het vaandel staan. Wat is duurzaam vlees? Als het gaat om duurzamer vlees eten, kiezen de meeste chefs ervoor om...

Lees meer

5 tips voor jouw winterbarbecue

Blog Vijf tips voor jouw winterbarbecueZou jij ook het liefst elke dag wel willen barbecueën? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is namelijk geen reden om te stoppen na de zomer. Een winterbarbecue is minstens zo gezellig als een barbecue in hartje zomer. Er komt...

Lees meer

De december feestmaand, wat zetten we op tafel?

Blog De december feestmaand, wat zetten we op tafel?De decembermaand staat ook in dit bijzondere jaar weer in het teken van gezelligheid, samen zijn en natuurlijk heerlijk eten. Wat staat ons deze maand te wachten en wat zijn de trends op het gebied van eten tijdens...

Lees meer

Week van de duurzaamheid #bethechange

Blog De week van de duurzaamheid: #bethechange Van 8 tot 17 oktober staan we in heel Nederland stil bij duurzaamheid, ons gedrag en de invloed hiervan op de aarde. Bij Hesseling Vlees hebben we duurzaamheid en onze impact op de natuur hoog in het vaandel staan. In...

Lees meer

Gorillas

Blog HESSELING & GorillasStel je voor, je hebt zin in een heerlijk stuk vlees maar bent vergeten te bestellen op onze website en je hebt geen tijd meer om naar de slager te gaan. Een extra meatless monday dan maar? Niet als het aan onze nieuwe partner ligt! Gorillas...

Lees meer

National Earth Day

Blog 22 april: de Dag van de Aarde #maakeenminiverschilOp 22 april staat men wereldwijd al sinds 1970 stil bij duurzaamheid, ons gedrag en de invloed hiervan op de aarde. Dit jaar is het thema van de Dag van de Aarde “maak een miniverschil”. Bij Hesseling Vlees hebben...

Lees meer

De week van de slagers

Blog De week van de slagersBij Hesseling vind je geen grote productiehal vol machines maar vakkundige, specialistische medewerkers. Een team van 30 medewerkers werkt elke dag aan topkwaliteit. Voor ‘de week van de slagers’ vroegen we Hesseling slagers Perry, Ed en...

Lees meer

Verschillende soorten spek

Blog Verschillende soorten spek.Denk je aan spek, dan denk je waarschijnlijk aan ontbijtspek, katenspek, of bacon. Maar, er zijn nog veel meer soorten spek. Een ding hebben de speksoorten gemeen; in de meeste gevallen bevat het veel vet. Hierdoor is het een echte...

Lees meer

Winterbarbecue

Blog WinterbarbecueZou jij ook het liefst elke dag wel willen barbecueën? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is geen enkele reden om te stoppen na de zomer. De winterbarbecue begint inmiddels zelfs een echte trend te worden. En een winterbarbecue is minstens zo...

Lees meer

Thanksgiving

Blog ThanksgivingDonderdag 26 november is het Thanksgiving. Thanksgiving is een Amerikaanse feestdag waarop dankbaarheid en lekker eten met mensen die je liefhebt centraal staan. Traditioneel zetten we tijdens Thanksgiving een kalkoen op tafel met bijgerechtjes zoals...

Lees meer

Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV)

Blog Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV)Als het dier het goed heeft gehad, dan proef je dat. Een slogan die we bij Hesseling Vlees met elke productkeuze waarmaken. In mei 2020 hebben we dan ook weer een nieuwe stap in de richting van een zo duurzaam mogelijk assortiment...

Lees meer

Welke BBQ past het beste bij mij?

Blog Welke BBQ past het beste bij mij?Het is een heerlijke zomer en dat betekent barbecueën. Goed barbecueën begint bij het kiezen van de juiste BBQ maar dat is nog niet zo makkelijk. Barbecues zijn er in veel verschillende soorten en maten. Welke BBQ past bij jou?...

Lees meer

Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?

Blog Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?Grain-fed en grass-fed, waarschijnlijk zie je deze woorden steeds vaker voorbij komen, maar wat wordt hiermee bedoeld? Laten we beginnen met een feitje: elk rund wordt in eerste instantie volledig gras gevoerd. Nu...

Lees meer

Palmesteyn Boeuf Blonde

Een uniek stuk vlees van eigen bodem.Rundvlees Palmesteyn Boeuf Blonde ‘Als het dier het goed heeft gehad, dan proef je dat’. Hoe zit dat bij de Blonde d’Aquitaine runderen van Palmesteyn in Nederland en de Bohemen? We bezochten Wouter van Everdingen op het familie...

Lees meer

Neem contact met ons op

Zin gekregen om ons assortiment op de kaart te zetten of heb je een vraag? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Openingstijden

M-V: 6:00 - 15:30
Zat: 6:00 - 12:30
Zon
: Gesloten