Recepten
Recept | Entrecôte met Chimichurri en Pimientos de padrón
Recept Gegrilde entrecote met chimmichurri Chimichurri is een groene soort salsa van verse kruiden en wordt veel gebruikt in de Argentijnse keuken. In combinatie met gegrild rundvlees is het om je vingers bij af te likken. Achter die lekker bekkende naam zit een leuk...
Recept | Short Ribs, slow cooked – Kamado
Recept Slow cooked short ribs Ok, hier moet je echt even de tijd voor nemen. Maar, het is het meer dan waard! Het resultaat van dit low and slow project is namelijk om je vingers bij af te likken. Uiteraard met een zelfgemaakte rub en lak. En de spitskool als...
Recept | Tom Kha Kai
Recept Tom Kha Kai Eén van de Thaise klassiekers die we bijna allemaal wel kennen: tom kha kai. Deze Thaise soep is gemaakt op basis van kip, kokosroom en curry pasta. Typerende ingrediënten uit de Thaise keuken als citroengras, limoenbladeren en vissaus maken dit tot...
Recept | Thaise curry met eendenborst
Recept Thaise curry met eendenborst Deze rode curry heeft een heerlijk volle en warme smaak met een pittige touch. De kokosroom, vissaus, sereh en palmsuiker zorgen voor tegenhangende smaken waardoor een mooie balans ontstaat die uitstekend samengaat met de...
Recept | Saltimbocca alla Romana
Recept Saltimbocca alla Romana Met groene asperges en gepofte trostomaat Voor vier personen Ingrediënten Saltimbocca: 4 x 160 gr kalfsoester  4 plakken Prosciutto crudo di Parma  8 stuks salieblad 80 gr roomboter 1 dl witte wijn Olijfolie 20 gr water ...
Recept | Sajoerbonen
Recept Sajoerbonen Uiteraard bestaat je rijsttafel niet alleen uit vleesgerechten. Daarom delen we ook nog de recepten van een aantal heerlijke bijgerechten met je. Want zeg nou zelf, een kom smaakvolle sajoerbonen mag toch niet ontbreken! En smaakvol zijn deze bonen...
Recept | Steak Tartaar
Recept Steak Tartaar met een gepocheerd eitje, gepofte trostomaat en truffelmayonaise Voor vier personen Dit gerecht is een echte show stopper als je een diner geeft. Met de pure en uitgebalanceerde smaken en strakke opmaak scoor je zeker punten. Om je op weg te...
Recept | Gulai Domba
RECEPT Gulai Domba Deze week nummer drie in de reeks van onze rijsttafel: Gulai Domba. Dit gerecht is misschien iets minder bekend maar minstens zo lekker! Gulai Domba is een pittige lamscurry met kokosroom en kaneel en een heerlijk verfijnde smaak. Een echte must...
Recept | Ajam Rica Rica
Recept Ajam Rica Rica Deze week delen we het tweede recept van onze rijsttafel met je. Eveneens een echte klassieker op een authentieke rijsttafel: ajam rica rica. Oftewel kip gestoofd in een pittige saus van peper en tomaat. Met sereh, limoenblad en Thaise basilicum...
Recept | Rendang
Recept Rendang De komende vijf weken delen we iedere week een gerecht van onze rijsttafel met je. Heerlijke gerechten met authentieke smaken en zelfgemaakte bumbu’s. Iets meer werk dan de kant en klare kruidenmix van de toko, maar zoveel lekkerder! We trappen af met...
RECEPT | TRAYBAKE MET SPICY GEHAKT
Recept Traybake met spicy gehakt Gezond, makkelijk te bereiden en ontzettend smaakvol. Na een korte voorbereidingstijd schuif je deze traybake met spicy gehakt en verschillende groenten zo de oven in. Heb je daarna je handen lekker vrij! Op het maken van een frisse...
Recept | Tikka Masala
Recept Tikka Masala Een makkelijk te bereiden en smaakvol recept deze Indiase tikka masala. Neem wel even de tijd om de kippendijen goed te marineren. De rijke hoeveelheid aan kruiden zorgt voor een heerlijk en geurig resultaat.Ingrediënten: 500 gr. kippendijen in...
Recept | Laab Kai, Thaise kipsalade
Recept Laab Kai- Thaise kipsalade Een populair gerecht uit de Thaise keuken, Laab Kai. Een gezonde maaltijdsalade met de typische fris-zure tonen die we uit de Thaise keuken gewend zijn. Serveer een deel van de ingrediënten los zodat iedereen deze zelf naar smaak toe...
Recept | Krokant gebakken kipfilet met bloemkoolrijst en gerookte amandel voor 4 personen
Recept Krokant gebakken kipfilet met bloemkoolrijst Dit recept is een ware explosie aan uiteenlopende smaken. Van zoutige feta en komkommer tot de intense smaak van ras el hanout en de zoete tonen van mango en dadels. De knapperig gebakken kipfilet en bloemkoolrijst...
Recept | Fattoush met kippendijen en Libanese dip
Recept Fattoush met kippendijen en Libanese dip Het is dé salade van Libanon; Fattoush. Deze rijke maaltijdsalade eet je met krokant gebakken pita brood en een kruidige yoghurtdip. De sumak geeft het gerecht zijn typische, fris-zure touch. Gezond, laag in calorieën en...
Recept | In bruin bier gestoofd rundvlees met appelstroop
Recept In bruin bier gestoofd rundvlees met appelstroop Volle en kruidige smaken zijn in de winter extra geliefd. In dit recept laten we riblappen van het Iers Hereford rund stoven in bruin bier en appelstroop. Geef het een paar uur de tijd en de zuren in het bier en...
Recept | Coq au Vin
Recept Recept | Coq au Vin Een gerecht dat zowel feestelijk als makkelijk is en ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee; Coq au Vin. Serveer je het met een etentje? Bereid het dan een dag van te voren. Dan heb je je handen de hele avond vrij en kunnen de smaken...
Recept | Varkensrollade van de nek met armagnac, rode ui en appel
Recept Varkensrollade van de nek met armagnac, rode ui en appelIngrediënten- Varkensrollade van de nek 1,2kg- 20/25 gr. bloem- 5 takjes tijm (geritst en gehakt)- 4 takjes rozemarijn (geritst en gehakt)- 4 takjes oregano (geritst en gehakt)- 3 middelgrote rode uien-...
Recept | Entrecote rollade met gebakken spinazie, tuinkruiden mousseline en rode port jus voor 6-8 personen
Recept Entrecote rollade met gebakken spinazie, tuinkruiden mousseline en rode port jus voor 6-8 personenIngrediënten rollade:- 1 rollade van de entrecote +/-1kg- bakolie/bakboter- fleur de sel en peper uit de molen Ingrediënten rode port jus- 2 sjalotten- 2 tenen...
Recept | Chateaubriand met Madeira jus
Recept Chateaubriand met Madeira jus Een mooi luxe gebraad voor de feestdagen en andere speciale momenten. De chateaubriand is afkomstig van het bovenste, dikke gedeelte van de ossenhaas en is boterzacht. Als je dit recept volgt heb je gegarandeerd een prachtig mals...
Recept | Gestoofde Kalfswang
Recept Gestoofde Kalfswang Een chic stoofgerecht op tafel zetten? Dan zit je met gestoofde kalfswangen zeker goed. Opgemaakt met wat gegrilde groenten als bospeen en spruitjes heb je een mooi gerecht voor de feestdagen. Het fijne is dat het niet al te veel ‘hands on’...
Recept | Gebraden kalkoen
Recept Gebraden kalkoen Gebraden kalkoen blijft één van de ultieme klassiekers als het om kerstgerechten gaat. Uiteraard wil je dan wel een sappige kalkoen op tafel toveren. Met dit recept, waarbij je de kalkoen voor het garen eerst pekelt, gaat dat zeker lukken. De...
Recept | Boeuf Bourguignon
Recept Recept | Boeuf Bourguignon Een geweldig, klassiek Frans stoofgerecht en één van onze favorieten: Boeuf Bourgignon. Mark, voormalig chef-kok en nu werkzaam bij Hesseling, deelt graag zijn persoonlijke recept met je. Gemaakt met de fijne, gemarmerde sukadelappen...
Recept | Bourgondische Sinterklaasstoof
Recept Bourgondische Sinterklaasstoof Speciaal voor Sinterklaasavond hebben wij een recept voor een bourgondische Sinterklaasstoof voor je ontwikkeld. Een verrassend gerecht met de warme en smakelijke tonen van kruidnoten en een frisse touch op het eind. Perfect voor...
Neem contact met ons op
Zin gekregen om ons assortiment op de kaart te zetten of heb je een vraag? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.
Openingstijden
M-V: 6:00 - 15:30
Zat: 6:00 - 12:30
Zon: Gesloten
Hesseling Vlees
Binnenzeestraat 20
1446 AB Purmerend
Tel: 0299 62 1421
info@hesseling.nl
orders@hesseling.nl(zakelijk) thuis@hesseling.nl(particulier)