Blog

Hesseling X Palmesteyn, twee fantastische dagen

palmesteyn x hesseling food event horeca yakiniku

‘Goed’ van het landgoed, Hesseling X Palmesteyn, de eerste editie, twee dagen vol gezelligheid, mooie producten en een intiem inkijkje op het landgoed van Palmesteyn. Wat hebben we genoten! Voor herhaling vatbaar? Zeker! Om nog even na te genieten van deze twee dagen nemen we je in deze blog mee terug naar dit fijne evenement. Was je er niet bij? Dan lees je hier wat je gemist hebt. Volgend jaar; nieuwe ronde nieuwe kansen!

Informele en idyllische setting

 

Het landgoed van Palmesteyn ligt op een omvangrijk terrein, met de kronkelende Linge als natuurlijke afbakening. Oude fruitbomen, dijken met schapen en dartelende lammeren en uitgestrekte weides met blonde d ‘Aquitaine en wagyu runderen vullen het beeld. Op het erf voor de hooiklamp hebben wij een intiem toneel gecreëerd voor ons evenement. Strobalen met kleden, aangeklede picknicktafels en statafels en als centrum de kamado’s van Yakiniku waar we het Palmesteyn rundvlees bereiden.

 

Een evenement houd je natuurlijk niet alleen en om een mooie totaalervaring te bieden hebben wij een aantal andere partijen gevraagd om deze dagen aan te sluiten. Guus, van Guus Koffie voorziet iedereen, onder het genot van een flinke dosis enthousiasme, een goede kop koffie. Hij geeft onder andere horeca trainingen en biedt erkende barista opleidingen. Wat speciaals bij de koffie of gewoon tussendoor? Daar weet Joost van Chovali wel raad mee. Het bijzondere is dat hij zijn chocolade zelf maakt. Zijn concept ‘from bean to bar’ is uniek in Nederland en de bonbons zijn waanzinnig. Wat dacht je van een dubbele vulling van maple en pecan crunch of framboos en pistache? Een custom made smaak bij jou in de zaak, ook dat kan! Nog meer om te proeven is afkomstig van Redefine Meat, producent van 3d geprint, vegan ‘vlees’ en partner van Hesseling. Zij tillen de smaak en structuur van vleesvervangende producten naar een geheel nieuw niveau. Echt een aanvulling voor het vega aanbod op je menu. Brouwerij de Hoop is er om een passend biertje bij te schenken. Onze favorieten? De spicy mosterd tripel gebrouwen met Zaanse mosterd, en de Hula Hula,  een fris-tropisch IPA bier zonder alcohol.

 

Het landgoed op met Wouter

 

De leukste activiteit van de dag is natuurlijk het rondje over het landgoed met boer Wouter, eigenaar van Palmesteyn. Eerst de stallen in en dan op naar de weilanden. In de kar achter zijn terreinwagen passen zo’n 14 mensen en al hobbelend vertrekken de gasten in groepjes. Glas wijn in de hand voor onderweg, en gaan! Wouter vertelt honderduit over zijn extensieve veeteelt. Wat vooral bijzonder is dat de kalveren op natuurlijke wijze geboren worden en de hele zomer bij hun moeder blijven. De stieren lopen ook los en zorgen op oorspronkelijke wijze voor nieuw nageslacht. Op de dijken rondom het landgoed lopen de Linger lammen met hun moeders. Uiteraard ook op extensieve wijze gehouden. Na een kleine drie kwartier zit de tour erop en lust iedereen wel weer wat. Speciaalbier van brouwerij de Hoop, een mooi stuk picanha of côte de boeuf van de kamado, wat vers gesneden vleeswaren. Allemaal afkomstig van de mooie ‘Blondes’ die net in de wei bewonderd zijn. In het zonnetje wordt er gezellig gekletst, gegeten en gedronken. Iedereen goed gehumeurd, de sfeer ongedwongen. Die ongedwongenheid is eigenlijk wat het hele event kenmerkt. Geen beursgevoel, geen semi verplichte salespraatjes. Proeven, genieten en open gesprekken over de producten. Dat is wat centraal staat. En dat herhalen we graag volgend jaar nog een keer. Een vergelijkbare setting maar dan natuurlijk net even anders. Het moet wel verrassend blijven! Met een goed gevulde goodie (cool)back vertrekt iedereen voldaan naar huis.

 

horeca food event hesseling x palmesteyn rundvlees welkom
horeca food event hesseling x palmesteyn rundvlees