Blog

22 april: de Dag van de Aarde #maakeenminiverschil

Op 22 april staat men wereldwijd al sinds 1970 stil bij duurzaamheid, ons gedrag en de invloed hiervan op de aarde. Dit jaar is het thema van de Dag van de Aarde “maak een miniverschil”. Bij Hesseling Vlees hebben we duurzaamheid en onze impact op de natuur hoog in het vaandel staan. Op deze Dag van de Aarde vertellen we graag hoe we bij Hesseling iedere dag een miniverschil proberen te maken.

Ons motto
Bij Hesseling werken we alleen met vlees van dieren die het goed hebben gehad. Dat is niet alleen beter voor het dier en de smaak van het vlees, maar vaak ook voor het milieu. Neem bijvoorbeeld de DubbelDoel koe. Na de melkproductie gaat de DubbelDoel koe met ‘pensioen’ zodat zij in natuurlijke omgeving, in alle rust kan uitgroeien tot een vleeskoe. Hierdoor verandert de koe van een ‘afgedankte melkkoe’ die niets meer waard is in een koe die overheerlijk vlees levert met de juiste balans tussen vlees en vet. De uitstoot is daarmee lager dan het vlees van een traditionele vleeskoe.

Transport
Voor ons transport werken we met een Supply Chain planning. Hierdoor rijden onze auto’s continue de meest optimale routes. Ons wagenpark bestaat uit acht bussen en twee personenauto’s. Door de combinatie AdBlue met dieselbrandstof wordt de uitstoot van stikstofoxide van onze bussen verminderd. Daarnaast rijdt het management in 100% elektrische auto’s en werken we aan plannen voor een 100% elektrisch wagenpark. Waar mogelijk bezorgen we met maar 1PK; de Hesseling bakfiets.

Hesseling X Trees For All
Ondanks deze en andere maatregelen die we nemen, zoals recyclebare verpakkingen, recyclebaar papier en een bijna energieneutraal pand zijn we helaas nog niet CO2-neutraal.

Daarom zijn we een partnerschap aangegaan met Trees For All. Door ieder jaar bomen te doneren proberen we onze CO2 uitstoot zoveel mogelijk te compenseren. Vandaag, op de Dag van de Aarde hebben we extra bomen gedoneerd.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan een groene aarde en een gezond klimaat? Dat kan door Trees For All te steunen. Neem hiervoor een kijkje op hun website www.treesforall.nl .