Pasen en Kerst zijn dé feestdagen waarbij we flink uitpakken aan tafel. Wij merken dat de brunch met Pasen toch wel met stip op één staat. En zo’n brunch kun je natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wil. Denk bijvoorbeeld naast de gebruikelijke lekkernijen als luxe (zoete) broden en dito beleg ook eens aan carpaccio, vitello tonnato en deze salade met gerookte eendenborst. Serveer de gerechten op grote schalen zodat iedereen lekker kan pakken waar hij of zij trek in heeft.

Lamsvlees met Pasen – traditie van het paaslam

 Denk je aan vlees voor Pasen dan denk je vaak al snel aan lamsvlees. Naast dat lammetjes hét lentegevoel oproepen is het paaslam ook het eeuwenoude symbool van de Joodse uittocht uit Egypte. Het Bijbels verhaal omschrijft het offeren van een lam als het eerste offer dat Israël als volk door God werd bevolen. Dit offer zou vanaf dan ieder jaar herhaald worden, als feest, ter herinnering aan de bevrijding door God van het Joodse volk uit Egypte. Dit feest kennen wij als Pesach waar het hedendaagse Pasen uit voort is gekomen. Jezus wordt ook wel het lam van God genoemd, vrij van zonde, puur en rein. Hetzelfde offer brengend als de lammeren, de zonden van de mensheid op zich nemend. En zo eten we vandaag de dag nog steeds graag lam met de Paasdagen, zei het symbolisch of niet. Omdat een heel lam misschien toch wat enthousiast is hebben wij een mooi recept met lamsrack ontwikkelt, speciaal voor Pasen. Een heerlijk hoofdgerecht als je voor een paasdiner gaat maar je kunt hem ook zondermeer bij je brunch serveren. Daar heeft vast niemand moeite mee! Een beetje brunch meets Sunday Roast idee…

lamsrack online bestellen hollands, nederlands lamsvlees
lamsrack online bestellen hollands, nederlands lamsvlees
lamsrack hollands la, nederlands lamsvlees, lamsracks, lams kotelet

De Paaskoe

Wist je dat we het met Pasen niet alleen over het Paaslam hebben maar ook over de Paaskoe? Althans, rond 1900 was dat een hot item. Reclame voor de slagerij kende men in die tijd nog niet echt. Om hun klanten toch te laten weten wat er te koop was gingen de slagers de straat rond om te pronken met hun ‘Paaskoe’ zodat iedereen de kwaliteit kon beoordelen. Deze koe was speciaal voor Pasen vetgemest. Hoe vetter hoe beter luidde het. Huisvrouwen kwamen massaal de straat op om de koe te beoordelen en wezen soms al een stuk aan bij de levende koe waar ze interesse in hadden. Net als nu pakte men dus uit met mooie en luxe producten aan tafel.

Tafelen op zijn Paasbest

Voor de finsishing touch van je Paasbrunch dek je natuurlijk ook de tafel op zijn Paasbest. En daar hoef je helemaal niet zo gek veel spullen voor aan te schaffen. Vaak kom je al een heel end met wat accessoires die je gewoon in huis hebt staan. Zorg wel voor een paar goede basis items zoals een katoenen of linnen tafelkleed (tip van ons; koop een paar meter stof op de markt, kreukels en een rafelrandje mogen gezien worden) en stoffen servetten. Als je kiest voor basiskleuren dan kun je ze met andere feestdagen en etentjes ook inzetten. Zet een paar kandelaren en vaasjes in groepjes bij elkaar of tafel, je hebt vast wel iets in de kast of vensterbank staan, en kies voor bloemen of takken uit het seizoen. Wat kaarsen in een bijpassende kleur erbij en je hebt in een handomdraai een mooie, budgetvriendelijke Paastafel. Wij rolden de servetten op en knoopten ze om een ei heen. Net de oortjes van een Paashaas, helemaal gezellig!

pasen tafel dekken inspiratie, vlees bestellen hesseling. Lamsvlees bestellen nederlands lam, kwarteleieren
pasen tafel dekken inspiratie, vlees bestellen hesseling. Lamsvlees bestellen nederlands lam