Recept

Carpaccio

Recept voor twee personen

Een gerecht dat veelvuldig vertegenwoordigd is op menukaarten en graag wordt gegeten; carpaccio. Als voorgerecht, op een broodje, in een salade. Carpaccio is overal. Maar waar komt dit simpele, populaire gerechtje nou vandaan en hoe maak je hem op zijn lekkerst? Wij zetten het voor je op een rijtje.

 

carpaccio online bestellen slagerskwaliteit, klassieke carpaccio recept

Het ontstaan van de klassieke Carpaccio

Carpaccio is een gerecht met een vrij recente geschiedenis waar een mooi verhaal achter zit. Het is eigenlijk heel spontaan ontstaan in het Venetië van de jaren 50. Amalia Nani Mocenigo, een adellijke Venetiaanse dame, was vaste gast bij de gerenommeerde ’Harry’s Bar’. Op een dag vertelde zij geëmotioneerd dat ze vanwege haar bloedarmoede op een streng dieet was gezet door haar dokter. Ze mocht alleen nog maar rauw vlees eten. Prompt verzon chef Cipriani een gerecht voor haar en kwam terug uit de keuken met een bord flinterdun gesneden rundvlees, versierd met een witte, romige saus. Cipriani noemde het Carpaccio, naar de Italiaanse schilder Vittore Carpaccio. Een impulsieve ingeving aangewakkerd door de rood-witte banners waar de stad op dat moment vol mee hangt ter ere van de tentoonstelling van Vittore Carpaccio, die veelvuldig helderrood en wit in zijn werken gebruikte.

Carpaccio met rucola en Parmezaanse kaas

Nadat carpaccio de eerste keer geserveerd werd, werd het al snel een hit. Vandaag de dag kun je bijna overal ter wereld bestellen en hebben we er allemaal onze eigen draai aan gegeven. In Nederland eten we het graag met ingrediënten als rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en trostomaatjes. Belangrijkst is natuurlijk dat je vlees van goede kwaliteit gebruikt. Bij ons kun je handgesneden carpaccio kopen van 100% kwaliteitsrundvlees, zonder toevoegingen. Per twee stuks verpakt in een mooi doosje en makkelijk op een bord te leggen. Het vlees is na het snijden direct ingevroren zodat je thuis kunt genieten van pas gesneden kwaliteit. Hieronder delen we het ‘recept’ van een carpaccio met onze favoriete ingrediënten met je.

Ingrediënten:

 • 2x 80 gr carpaccio gesneden
 • 30 gr truffelmayonaise
 • 2 tl balsamico stroop
 • Zout & peper
 • 20 gr Parmezaanse kaas snippers
 • 20 gr pijnboompitten geroosterd

 

 • 50 gr rucola
 • 20 gr kappertjes grof gehakt
 • 30 gr komkommer gesneden
 • 8 st trostomaatjes in kwarten
 • 20 gr rode ui, fijngesnipperd

Aan de slag!

Leg de carpaccio op een bord en laat deze rustig ontdooien. Breng het vlees op smaak met wat peper en zout. Verdeel de truffelmayonaise over de carpaccio. Verdeel vervolgens ook alle ingrediënten gelijkmatig over de carpaccio en maak het geheel af met de balsamico stroop.

Eet smakelijk!