Recept

Eénpan gnocchi met verse worst en groene groenten

Een pan boordevol smaken. De smeuïge structuur en het laagje gegratineerde kaas maken dit gerecht extra lekker. Naast verse worst zijn ook groentes rijk vertegenwoordigd in dit éénpansgerecht. Lekker, gezond en ook nog eens makkelijk te bereiden. Oja, en weinig afwas!

Ingrediënten:

  • 1 Zoete witte ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes tijm of citroentijm, geritst en fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn, geritst en fijngehakt
  • 4 st gekruide, verse worst
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 500 gr gnocchi
  • 400 g fijne tomatenpulp
  • 1 dl kippenbouillon
  • 200 gr broccolirijst
  • 100 gr doperwtjes
  • 200 gr bladspinazie
  • 8 bladeren salie, fijngesneden
  • 1 bol mozzarella
  • 40 gr pecorino geschaafd
  • Zout & peper
Kip piccata, kipfilet met kappertjes en citroen, recept online slager

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Zet een koekenpan met dikke bodem op het vuur en verwarm hier een scheut olie in. Fruit de zoete, witte ui en knoflook hierin aan. Voeg dan de gehakte tijm en rozemarijn toe en bak deze één minuut mee. Snijd de worst in stukken, voeg deze toe en bak rondom aan. Voeg dan het paprikapoeder en de nootmuskaat toe en roer het geheel goed door. Voeg de gnocchi aan de pan toe en blus het geheel af met de bouillon en tomatenpulp. Roer nu de broccolirijst, doperwtjes en spinazie door de gnocchi en doe als laatste de salie erdoor. Laat het gerecht vijf minuten pruttelen tot de gnocchi gaar is. Verdeel de mozzarella en de Pecorino over de pan en zet het geheel in de oven zodat de kaas gratineert. Mocht je geen ovenbestendige pan hebben, laat de pan dan op het vuur staan tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!

*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.