Gebakken salieboter gnocchi met gerookte eendenborst, pastinaak-saffraan crème en geroosterde spruit

Is het geen plaatje dit gerecht? Naast dat het er mooi uitziet is het ook echt ontzettend lekker. Zelf gnocchi maken lijkt lastiger dan het is en is meer dan de moeite waard. Het is zoveel lekkerder dan kant en klare gnocchi, eer heb je zeker weten van je werk! In combinatie met de gerookte eendenborst en pastinaak-saffraan crème heb je een mooi luxe gerechtje. En die gerookte eendenborst, die hoef je alleen maar te snijden. Compenseert het extra werk van de gnocchi weer.

gnocchi met gerookte eendenborst

Ingrediënten:

Gnocchi

  • 700 gr vastkokende aardappel
  • 200 gr bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • Zout & peper

Gnocchi boter

  • 50 gr boter
  • 20 ml olijfolie
  • 3 blaadjes salie
  • Zwarte peper
  • Parmezaanse kaas, geraspt

 

Geroosterde spruit 

  • 400 gr spruiten gehalveerd
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Pastinaakcrème met Saffraan

  • 2 st Pastinaak
  • 100 ml melk
  • Paar draadjes saffraan
  • 50 gr roomboter
  • Zout

Aan de slag!

  1. Pof de aardappels in de schil met zout in aluminiumfolie gaar, schil de aardappel en prak deze.
  2. Voeg de bloem en het losgeklopte ei toe, samen met wat peper en zout. Roer het geheel met een spatel voorzichtig door, kneed en roer zo min mogelijk om het deeg zacht te houden en plakkerigheid te voorkomen.

Let op: de hoeveelheid bloem is indicatief en is afhankelijk van het type aardappel (hoe minder bloem hoe luchtiger de gnocchi).

  1. Strooi bloem op je keukenblad en verdeel het deeg in 6 stukken. Draai hier langwerpige rolletjes van ongeveer 30 cm van met een diameter van 2-3 cm.
  2. Snijd elke rol in stukken van 2-3 cm lang, rol iedere gnocchi voorzichtig met de hand rond en haal ze over een gnocchi plankje of strijk de achterkant van een vork erlangs. Leg ze op een bebloemde plaat.
  3. Verhit nu de boter met olie in een pannetje, voeg de salieblaadjes toe bak deze tot ze lichtbruin zijn en verwijder dan de salie.
  4. Breng ondertussen een pan met ruim zeezout water aan de kook. Wanneer deze kookt voeg je de gnocchi aan de pan toe. Als ze gaar zijn en boven komen drijven schep je ze uit de pan.
  5. Bak ze ongeveer een minuut in de salieboter en serveer ze met geraspte, Parmezaanse kaas. 

Spruiten

Halveer de spruiten, meng ze met de olie, peper en zout en rooster ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180˚C.

Pastinaakcrème

Schil de pastinaak, snijd deze in stukken en kook ze in ruim water totdat ze heel gaar zijn.

Zet de melk samen met de boter en saffraan op laag vuur en laat deze trekken. Pureer de pastinaak met de op smaak gebracht melk en wat zout tot een gladde puree.

Opmaak

Snijd de gerookte eend in dunne plakken en vervolgens nog een paar keer doormidden en snijd de bosui in ringetjes.

Maak het bord op door de pastinaakcrème onderop te dresseren. Leg hier op de gebakken gnocchi op en verdeel de plakjes gerookte eend over het gerecht. Maak het geheel af met geschaafde pecorino en bosui

*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.