Recept

Kip Piccata met geroosterde venkel en trostomaat

Recept voor vier personen

Dit van oorsprong Milanese gerecht,  is zo simpel dat je bijna niet kunt geloven dat het zo lekker is! Stiekem is dat vaak ook de kracht van de Italiaanse keuken. Met weinig ingrediënten iets smaakvols op tafel zetten. Deze kip piccata is een typisch gevalletje Italian comfort food. Ideaal als je geen zin hebt om heel lang in de keuken te staan maar wel iets lekkers op tafel op wil toveren. Wij serveren het gerecht met venkel en trostomaat maar je kunt het ook prima met iets anders combineren. Gegrilde courgette, pasta parmigiano, polenta… Waar je zin in hebt!

 

Kip piccata, kipfilet met kappertjes en citroen, recept online slager

Ingrediënten kip piccata:

  • 4 st kipfilet
  • Bloem
  • Peper & zout
  • 70 gr roomboter
  • 30 gr olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 50 gr kappertjes
  • Halve bos fijngehakte bladpeterselie

Ingrediënten geroosterde venkel en trostomaat:

  • 2 stuks venkel
  • 300 gr trostomaatjes
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • 1 tak tijm
  • ½ teen knoflook, geplet

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 190˚C.

Halveer de venkel, verwijder de kern, snijd hem in parten en meng deze met een scheut olijfolie, peper en zout. Rooster de venkel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Meng de tomaatjes met de olijfolie, peper, zout, tijm en knoflook en rooster 5 minuten op 190˚C.

Snijd de kipfilet horizontaal in twee stukken, dek het vlees af met folie en sla het plat met de onderkant van een pan. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout, paneer ze aan beide kanten met bloem en klop het overtollige bloem af. Verhit 30 gram roomboter samen met de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Bak de bebloemde kipfilet hierin aan beide kanten goudbruin, haal ze uit de pan en leg even apart. Fruit in de overgebleven boter en olie de knoflook en sjalot aan tot deze mooi glazig zijn.Blus het geheel af met de kippenbouillon en laat het reduceren tot de helft. Roer nu de rest van de boter erdoor, samen met de kappertjes, de citroenrasp en het citroensap. Breng het geheel op smaak met peper en zout en maak af met de gesneden peterselie. Leg de kip nog heel even terug in de pan en hussel alles door elkaar zodat de smaken van de saus zich goed mengen met de kip. Serveer de kip en de saus samen met de geroosterde venkel en trostomaat.

Let met het bereiden van dit gerecht even op je timing zodat alles gelijktijdig klaar is en direct geserveerd kan worden.

Eet smakelijk!

*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.