Lemon chicken met casarecce pasta salade met gegrilde groentes

Wat ons betreft verveelt de Italiaanse keuken nooit. Pure ingrediënten en smaken om je vingers bij af te likken. In dit recept gebruiken we kipfilet met vel. Net wat smaakvoller dan gewone kipfilet. Vooral crunchy gebakken is het vel extra lekker. Serveer de kip met de pasta salade en je hebt een heerlijke, gezonde maaltijd.

Lemon chicken

  • 4 stuks kipfilet met vel
  • 1,5 dl olijfolie
  • 2 tl oregano, gedroogd
  • 2 tl tijm, gedroogd
  • 2 tl rozemarijn gedroogd
  • 2 tl knoflookpoeder
  • Zout en peper
  • 2 dl droge witte wijn
  • 5 tenen gehakte knoflook
  • Rasp van 2 citroenen
  • Sap van 1 citroen, vers geperst
  • 1 citroen, in plakjes gesneden
  • 1 el bruine suiker

Pasta salade

  • 250 gr casarecce pasta
  • 1 puntpaprika gebrand
  • 2 bosuien
  • ½ courgette, zonder zaadlijst
  • ½ rode ui, in kwart ringen, gespoeld
  • 40 gr kappertjes
  • 2 rijpe tomaten, zonder zaadlijst
  • 50 gr gerookte amandel
  • 20 gr krulpeterselie, gehakt
  • Basilicum blaadjes
  • ½ citroen, rasp en sap
  • Olijfolie
  • Peper & Zout

Aan de slag!

Lemon chicken:

Verwarm de oven voor op 200˚C hete lucht. Dep de kipfilets droog, verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de filets op de huid in paar minuten krokant. Leg de kipfilets in een ovenschaal zodat ze tegen elkaar aan liggen.

Meng in een kleine kom de olijfolie, oregano, tijm, rozemarijn, knoflookpoeder,  zout en peper tot een dikke marinade. Wrijf de kipfilet rondom in met de kruidenpasta.

Meng in dezelfde kom de witte wijn, knoflook, citroenschil, citroensap, bruine suiker en zout en giet dit over de kipfilet. Leg de plakjes citroen over de kip en bak het geheel 15 minuten terwijl je iedere paar minuten de kip bedruipt met de saus. Bak de kip daarna nog zo’n 10 tot 15 minuten tot de kip gaar is.

Pasta salade

Kook de pasta in water met ruim zeezout beetgaar en spoel koud af. Verhit een koekenpan en rooster de courgette hierin aan de vleeskant tot deze donker kleurt en snijd hem vervolgens in stukjes. Blaker de puntpaprika, verwijder de zaadlijst en snijd hem in repen. Snijd de rode ui in kwart ringen en spoel deze af. Rooster de bosui in een hete pan rondom aan en snijd deze in grote stukken. Snijd de tomaten in stukken en verwijder de zaadlijsten. Hak de peterselie fijn, laat de kappertjes uitlekken en rasp de helft van een citroen en pers deze vervolgens uit. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met peper en zout. Maak de salade af met de gerookte amandel en de gescheurde basilicum blaadjes.

Serveer de lemon chicken met de pasta salade.

Eet smakelijk!

*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.