Pappardelle met kipdijen en romige saus met paddenstoelen

Een heerlijk romige pastasaus die door de bospaddenstoelen perfect past bij de herfst. Qua smaken is het een vrij klassieke combinatie waarbij de aardse smaken van de paddenstoelen mooi in balans zijn met de romige structuur en fris – zuur van de peterselie en de citroen. De malse stukjes kipdij maken het tot een lekker geheel. Een simpel en snel gerecht om te bereiden.

recept pappardelle pasta met kipdij en roomsaus met paddenstoelen

Ingrediënten:

  • 500 gr pappardelle
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zoete witte ui
  • 6 takjes tijm
  • 500 gr kipdijen
  • 500 gr bospaddenstoelen
  • 15 gr boter voor paddenstoelen
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 4 dl bouillon
  • 100 gr crème fraîche
  • 1/2 citroen
  • 1 bosje bladpeterselie (fijngehakt)
  • Pecorino
  • Peper en zout

Aan de slag!

Snipper de ui in een fijne brunoise en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukjes, verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de paddenstoelen aan. Voeg na 2 minuten de gesnipperde uitjes en knoflook toe en voeg een klont boter toe. Breng het op smaak met peper en zout, de rasp van een halve citroen en de gehakte peterselie. 

Snijd de kipdijfilet in vieren. Verhit olie in een koekenpan, bak hierin de kip aan beide kanten gaar en breng op smaak met peper en zout. Houdt de kip apart. 

Maak nu de saus door de boter samen met de tijm in een steelpannetje te smelten. Wanneer de boter bruist voeg je de bloem toe. Roer dit tot je een glad geheel hebt en voeg dan de kippenbouillon in 3 delen toe tot je een mooie saus hebt. Voeg als laatste de crème fraîche toe en roer hier de paddenstoelen doorheen. 

Kook de pasta in water met ruim zeezout tot de Pappardelle beetgaar is. Giet de pasta af en houd wat kookvocht apart. Voeg weer een klein beetje kookvocht aan de pasta toe en breng deze op smaak met zwarte peper en olijfolie.

Leg de pasta nu op een bord, dresseer hier de tijm-paddenstoelen saus op, leg de gebakken kip erop en maak het geheel af met geraspte Pecorino.

 Eet smakelijk!

 

*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.