Recept

Thaise curry met eendenborst 

Deze rode curry heeft een heerlijk volle en warme smaak met een pittige touch. De kokosroom, vissaus, sereh en palmsuiker zorgen voor tegenhangende smaken waardoor een mooie balans ontstaat die uitstekend samengaat met de lichtzoete smaak van de eendenborst.

 

Recept Thaise rode curry met eendenborst, online vlees bestellen canette

Ingrediënten:

    • 4 stuks eendenborst, canette
    • 4 el rode curry pasta
    • 2 uien grof gesneden
    • 4 cm gember geschild en geplet
    • 5 tenen knoflook geplet
    • 2 rode rawitt pepers
    • 6 dl kokosroom
    • 6 dl kippenbouillon
    • 5 el vissaus
    • 1 stuk sereh, alleen het wit en geplet
    • 5 limoenbladeren

     

    • 2 el palm suiker
    • 500 gr zoete aardappel, geschild en in grove brunoise gesneden
    • Arachideolie om in te bakken

    Ter garnering:

    • Thaise basilicum
    • Bosui, fijn gesneden
    • Koriander, fijn gesneden

     

    Aan de slag!

    1) Maak een bumbu door de curry pasta samen met de ui, knoflook, gember en rawitt pepers fijn te vijzelen of in keukenmachine tot  een pasta te malen.

    2) Verhit een scheut olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin zo’n 5 minuten op gemiddeld vuur de bumbu aan, voeg vervolgens de limoenbladeren en de sereh toe en fruit deze nog 2 minuten mee.

    3) Blus het geheel af met de kippenbouillon en de kokosroom en laat het 10 minuten rustig koken.

    4) Voeg vervolgens de zoete aardappel en de palmsuiker toe en laat het nog eens 25 minuten rustig koken tot de zoete aardappel gaar is.

    5) Haal eventueel wit vlies van de onderkant van de eend af en snijd de vetlaag van beide kanten in zodat hier een mooi ruitpatroon in ontstaat.

    6) Bak de eendenborst op gemiddeld vuur in een koekenpan. Begin met het bakken op de huidzijde. Na circa 10 minuten draai je de eendenborst om en bak je hem kort op de vleeskant. Haal het vlees uit de pan en dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het een minuut of 5 rusten.

    7) Schep de curry in een diep bord, snijd de eendenborst in mooie gelijke stukken en leg deze in het midden op de curry.

    8) Maak het geheel af met gescheurde Thaise basilicum, gesneden bosui en koriander.

    Eet smakelijk!

    *Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.