Recept – Spare Ribs

Om je vingers bij af te likken deze spareribs, letterlijk en figuurlijk. Met dit recept maak je gemakkelijk zelf, overheerlijke, sticky ribs. Ze hebben een paar uur garing in de oven nodig dus plan je rib-project goed in. Maar, dan heb je ze straks helemaal van scratch af zelf gemaakt! Geen zin in het hele voorproces? Je kunt ook onze sous vide gegaarde spare ribs gebruiken en deze aflakken met de marinade van dit recept. Het resultaat is niet helemaal hetzelfde vanwege andere ingrediënten die in de eerste fase worden gebruikt, maar lekker worden ze zeker.

 

spare ribs recept sous vide, marinade aflakken, sticky ribs zelf maken<br />

Ingrediënten:

    • 2 kg spare ribs
    • 1,5 l kippenbouillon
    • 0,5 kg uien ringen
    • 1 bol knoflook geplet
    • 2 dl sojasaus
    • 8 laurier bladeren

Marinade:

  • 100 ml Ketjap medja
  • 100 ml Ketjap manis
  • 100 ml Chilisaus
  • 50 ml Sinaasappelsap
  • 30 gr Tomatenpuree
  • 50 gr Ketchup
  • 30 gr Appelstroop
  • 2 el Sambal badjak
  • 1,5 el Sambal oelek
  • 1 bol gember stem
  • Scheut gembersiroop

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 150˚C. Bestrooi de spare ribs royaal met peper en zout en leg ze in een diepe ovenschaal. Snijd de uien in ringen, plet de bol knoflook en leg deze samen met de laurierbladeren over de spare ribs heen. Giet hier vervolgens de sojasaus en de kippenbouillon overheen totdat de spare ribs onderstaan. Dek het geheel goed af met aluminiumfolie en laat het drie uur in de oven garen. Laat de spare ribs vervolgens afkoelen in het vocht.

Tijd om af te lakken

Verwarm de oven voor op 175˚C. Meng alle bovenstaande ingrediënten samen in een kleine pan en breng dit aan de kook. Bind het mengsel met een beetje maizena of aardappelzetmeel tot het een licht stroperige consistentie heeft. Smeer nu de onderkant van de spare ribs in met de marinade en plaats ze circa vijf minuten in de voorverwarmde oven. Na vijf minuten haal je de ribs eruit, draai je ze om en smeer je de bovenkant in met de marinade. Plaats ze weer terug in de over voor vijf minuten. Haal ze er weer uit om ze een laatste keer af te lakken. Zet ze dan nog voor een minuut of drie in de oven. Enjoy!

Eet smakelijk!