Blog

De week van de duurzaamheid: #bethechange

Van 8 tot 17 oktober staan we in heel Nederland stil bij duurzaamheid, ons gedrag en de invloed hiervan op de aarde. Bij Hesseling Vlees hebben we duurzaamheid en onze impact op de natuur hoog in het vaandel staan. In deze blog vertellen we graag hoe we bij Hesseling iedere dag proberen een verschil te maken.

Ons pand
Bij de bouw van ons pand in 2018, stond duurzaamheid centraal. Zo hebben we een lucht/water warmtepomp geïnstalleerd voor een CO2 neutrale verwarming. Ook investeren we in 2022 in zonnepanelen om zo nog dichter bij een nul-op-de-meter pand te komen

Onze uitgangspunten
Onze drie uitgangspunten bij inkoop en verpakken zijn: recyclebaar, bewust en duurzaam. Dit geldt voor het inkopen van kantoorartikelen tot aan de kleding die in onze slagerij gedragen wordt en van kantoorartikelen tot verpakkings- en marketingmateriaal. Zo zijn al onze marketinguitingen bijvoorbeeld gedrukt op gerecycled papier.

Ons motto
Bij Hesseling werken we alleen met vlees van dieren die het goed hebben gehad. Dat is niet alleen beter voor het dier en de smaak van het vlees, maar vaak ook voor het milieu. Neem bijvoorbeeld de DubbelDoel koe. Na de melkproductie gaat de DubbelDoel koe met ‘pensioen’ zodat zij in natuurlijke omgeving, in alle rust kan uitgroeien tot een vleeskoe. Hierdoor verandert de koe van een ‘afgedankte melkkoe’ die niets meer waard is in een koe die overheerlijk vlees levert met de juiste balans tussen vlees en vet. De uitstoot is daarmee lager dan het vlees van een traditionele vleeskoe.

Ons transport
Voor ons transport werken we met een Supply Chain planning. Hierdoor rijden onze auto’s continue de meest optimale routes. Ons wagenpark bestaat uit acht bussen en twee personenauto’s. Door de combinatie AdBlue met dieselbrandstof wordt de uitstoot van stikstofoxide van onze bussen verminderd. Daarnaast rijdt het management in 100% elektrische auto’s en werken we aan plannen voor een 100% elektrisch wagenpark. Waar mogelijk bezorgen we met maar 1PK; de Hesseling bakfiets. Onze consumentenbestellingen? Die bezorgen we in EcoCoolboxen. Een unieke, met gerecycled karton gemaakte coolbox.

Hesseling X Trees For All
Ondanks deze en andere maatregelen die we nemen, zoals recyclebare verpakkingen, recyclebaar papier en een bijna energieneutraal pand zijn we helaas nog niet CO2-neutraal.
Daarom zijn we een partnerschap aangegaan met Trees For All. Door ieder jaar bomen te doneren proberen we onze CO2 uitstoot zoveel mogelijk te compenseren. Vandaag, op de Dag van de Aarde hebben we extra bomen gedoneerd. Wil jij ook een bijdrage leveren aan een groene aarde en een gezond klimaat? Dat kan door Trees For All te steunen. Neem hiervoor een kijkje op hun website www.treesforall.nl .

Hesseling X Keten duurzaam varkensvlees
Stichting Keten Duurzaam Varkensvlees is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse varkensboeren, een slachterij, grossiers, slagers, vleeswarenproducenten, retail en cateraars. De Keten is 100% Nederlands en richt zich op verduurzaming van de sector en is continue opzoek naar verbeteringen op het gebied van dierenwelzijn en milieu. Zo onderzoekt de KDV hoe stallen beter kunnen worden aangepast aan het natuurlijke gedrag van de varkens.

Meer weten?
Wil je meer weten over hoe wij ons best doen om zo duurzaam mogelijk te ondernemen? Stuur gerust een mail naar info@hesseling.nl of stel je vraag via Facebook of Instagram.