Recepten speciaal voor PAsen

Keuze in kalfsvlees

Blog Keuze in kalfsvlees Kalfsvlees is een fantastisch product dat vanwege de lichtere smaak ten opzichte van rund extra goed bij voorjaars- en zomergerechten past. Bij kalfsvlees onderscheiden we twee verschillende soorten; het blanke kalfsvlees en rosé kalfsvlees....

Lees meer

Recept | Steak Béarnaise

Recept - Bavette met zelfgemaakte béarnaise saus Een klassieker onder de sauzen, afgeleid van de befaamde Hollandaise saus en daarmee één van de vijf moedersauzen van de Franse, klassieke keuken; de béarnaise saus. De saus is ontwikkelt in 1836 door chef Collinet en...

Lees meer

Pad Thai met kip en tofu

Recept Pad thai met kip en tofu We kunnen het eigenlijk wel als het nationale gerecht van Thailand beschouwen: Pad Thai. Per regio verschilt de smaak vaak iets, zo is het gerecht in het zuiden vaak een stuk pittiger dan in het noorden maar zoals altijd in de Thaise...

Lees meer

Recept | Gehaktbrood

Meatloaf met krieltjes in citroenboter Typisch Amerikaans zoals we het vandaag de dag kennen; meatloaf, oftewel gehaktbrood. Zoals met zoveel gerechten, die wij als typisch Amerikaans bestempelen, vindt ook gehaktbrood zijn oorsprong in het koloniale verleden. En,...

Lees meer

Pasen bij Hesseling

Pasen en Kerst zijn dé feestdagen waarbij we flink uitpakken aan tafel. Wij merken dat de brunch met Pasen toch wel met stip op één staat. En zo’n brunch kun je natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wil. Denk bijvoorbeeld naast de gebruikelijke lekkernijen als...

Lees meer

Recept | Pasta Carbonara

Pasta carbonara, klassiek recept Pasta Carbonara is naast pasta Bolognese toch wel één van de bekendste pastagerechten die je in bijna ieder Italiaans restaurant op de kaart ziet staan. En nee, voor die kenmerkende smeuïge structuur gebruik je zeker geen room. Dat is...

Lees meer

Recept | Pittige kippenvleugels met smashed sprouts

Recept | Pittige kippenvleugels met geroosterde, kruidige spruit Comfortfood om je vingers bij af te likken! Letterlijk, want deze kippenvleugels eet je natuurlijk gewoon met je handen. Een beetje sticky, een beetje zoet en met een goede spicy touch. Kortom alles wat...

Lees meer

Recept | Zoervleisj (zuurvlees)

Recept  Limburgs zuurvlees met friet Één van de bekendste gerechten uit het zuiden van ons land; Limburgs Zoervleisj, oftewel zuurvlees. Het heeft niet de meest aantrekkelijke naam, want wie wil er nou zuur vlees? Maar lekker is het zeker. Echt zuur kunnen je het...

Lees meer

Recept | Boeuf Stroganoff

Recept Boeuf Stroganoff De oorsprong van boeuf stroganoff    Boeuf Stroganoff is een Russisch gerecht dat wereldwijd bekend is. Het is vernoemd naar één van  de Russische Stroganoff graven die in de 18e eeuw leefden. Maar of het nou ontstaan is doordat graaf Aleksandr...

Lees meer

Recept | Oud Hollandse Hachee met kruidige hutspot

Hachee van runder sukade met hutspot Hachee is al sinds jaar en dag een typisch gerecht uit de Nederlandse keuken. Rundvlees wordt langzaam gegaard met veel uien, kruiden en zuren. De oorsprong van dit gerecht gaat zeker al terug tot in de middeleeuwen. Het woord...

Lees meer

Recept | Tajine met rundvlees en dadel

Rundvlees tajine met dadels, abrikozen en krenten De tajine is al een eeuwenoud gebruiksmiddel in de Berberse keuken en onder nomaden. Toentertijd ideaal om mee op een lange reis te nemen aangezien je er allerlei éénpansgerechten in kan maken én hem meteen gebruikt...

Lees meer

Recept | Lemon chicken met pasta salade

Lemon chicken met casarecce pasta salade met gegrilde groentes Wat ons betreft verveelt de Italiaanse keuken nooit. Pure ingrediënten en smaken om je vingers bij af te likken. In dit recept gebruiken we kipfilet met vel. Net wat smaakvoller dan gewone kipfilet. Vooral...

Lees meer

Recept | Tataki met ponzu

Beef Tataki Als je binnen een paar minuten iets lekkers op tafel wil zetten dan ben je met dit receptje aan het juiste adres. De dressing zorgt voor de karakteristieke smaak en is uiterst simpel te maken. Voor de finishing touch serveer je je beef tataki met...

Lees meer

Recept | Salade gerookte eend met vijgen

Salade met gerookte eend, verse vijgen en gekarameliseerde peer Op zoek naar een simpel te bereiden, smaakvol voorgerecht dat er ook nog eens mooi uitziet? Zoek dan niet langer! Deze salade met gerookte eendenborst en vijgen is hét antwoord.Ingrediënten: 1 st gerookte...

Lees meer

Recept | Porchetta

Porchetta - rollade van buikspek met zwoerd De Italianen eten het graag als streetfood tussen een broodje: porchetta. Het is een rollade van buikspek met zwoerd die je zacht gaart. Het zwoerd, oftewel de huid, die er omheen zit wordt heerlijk knapperig en mooi...

Lees meer

Recept | Waldkorn met kip-bospaddenstoelen ragout

kip-bospaddenstoelen ragout in waldkorn bol Zelf ragout maken hoeft niet lastig te zijn! Deze ragout met paddenstoelen en kipfilet is namelijk zo klaar. En zeg nou zelf, in zo'n waldkornbol ziet het er meteen aantrekkelijk uit. Serveer er een frisse salade bij en je...

Lees meer

Recept | Roti

Wist je dat roti zijn oorsprong vindt in India en niet in Suriname? Duizenden jaren geleden werd ontdekt dat je door het fijnstampen van tarwe meel kreeg. Vermengt met wat water bakten ze hier op een hete steen een soort platte schijven van. Het woord ‘roti’ duidt dan...

Lees meer

Recept | Dopiaza

Indiase curry - Dopiaza Dopiaza is een Indiase curry waarbij de naam eigenlijk al aangeeft om wat voor gerecht het gaat. ‘Do’ betekent namelijk twee in het Hindi en ‘piaza’, uien. Oftewel twee uien. En dan hebben we het niet over de hoeveelheid ui die in het gerecht...

Lees meer

Recept | Kip Teriyaki met geroosterde groenten

Kip Teriyaki met geroosterde groenten Als we het in Nederland over teriyaki hebben dan denk je al snel aan een zoetige saus op basis van sojasaus. Heb je het in Japan over teriyaki dan gaat het echter over de manier van bereiden. Teriyaki betekent zoveel als het...

Lees meer

Wat is diamanthaas of Jodenhaas?

Diamanthaas, ook wel Jodenhaas genoemd, is een mals stuk vlees uit de schouder van het rund. Maar hoe komt dit stukje vlees nou eigenlijk aan zijn naam? Wij leggen het je uit. Geen vlees uit de achterbout Mensen die het Joods-orthodoxe geloof aanhangen mogen volgens...

Lees meer

Recept | Flatbread met kipshoarma

Recept Flatbread met kipshoarma, ingelegde groenten en saus met gepofte knoflook en gochujang Wie houdt er niet van op zijn tijd, een goed broodje shoarma. Met dit recept tover je dit simpele gerecht om tot een wat meer culinaire versie. Geen zorgen, de bereiding...

Lees meer

Recept | Traybake met Merguez, puntpaprika en tijm

Recept Traybake met Merguez worstjes Een traybake is een ideaal gerecht voor als je doordeweeks niet al te veel tijd hebt om te koken. Het is voornamelijk een kwestie van ingrediënten snijden, alles door elkaar husselen en de oven zijn werk laten doen. Deze traybake...

Lees meer

Stoven maar!

Alles wat je moet weten over stoofvlees en stoofgerechten   Het voordeel van een lekkere stoofpot? Het bereiden ervan kost je weinig ‘hands on’ tijd. Op tijd beginnen is essentieel, maar zodra alles in de pan zit heb jij genoeg tijd voor andere dingen. Ook fijn,...

Lees meer

Recept | Ossobuco

Recept Ossobuco - gestoofde kalfsschenkel met groenten Ossobuco is een heerlijk Italiaans (Milanees) stoofgerecht met kalfsschenkels als basis. Nadat je de schenkels goudbruin hebt aangebraden en de groenten hebt aangefruit en kort hebt gebakken is het tijd om te...

Lees meer

Recept | Vitello Tonnato

Vitello Tonnato Een traditioneel gerecht uit de Noord-Italiaanse keuken en bijna net zo populair als carpaccio; vitello tonnato. Oorspronkelijk worden dun gesneden plakken van gegrilde kalfsmuis gebruikt maar in dit recept gebruiken we kalfsoester. De kalfsoester kun...

Lees meer

Recept | Kip Valdostana

Kip Valdostana met panzanella Voor vier personen In het noordwesten van Italië ligt de valle D’aosta, met Aosta als gelijknamige hoofdstad. Een bergachtige regio waar een voedzame maaltijd er na een dag in de buitenlucht wel in gaat, en dat vertaalt zich duidelijk in...

Lees meer

Recept | Hesseling Rijsttafel compleet

De complete Hesseling Rijsttafel   Onze Hesseling Rijsttafel in zijn geheel maken? We hebben hier de linken naar alle gerechten voor je op een rijtje gezet. Hoef je niet verder te zoeken! Rendang Ajam Rica Rica Gulai Domba De bijgerechten  Eet smakelijk!

Lees meer

Recept | Carpaccio

Recept Carpaccio Recept voor twee personen Een gerecht dat veelvuldig vertegenwoordigd is op menukaarten en graag wordt gegeten; carpaccio. Als voorgerecht, op een broodje, in een salade. Carpaccio is overal. Maar waar komt dit simpele, populaire gerechtje nou vandaan...

Lees meer

Recept | Pappardelle al ragu di vitello

Recept Pappardelle al ragu di vitello De pure smaken uit de Italiaanse keuken, wie houdt er niet van? Met dit recept van pappardelle met kalfsragu waan je je zo op een terras op een dorpspleintje in Italië. Glas wijn erbij, zonnetje en genieten maar. Zoals je bij ons...

Lees meer

Recept | Rogan Josh

Recept Rogan Josh Rogan Josh is een klassieker in de Indiase keuken. Deze curry wordt gemaakt met lamsvlees en vindt zijn oorsprong in de noordelijke regio Kashmir. De naam klinkt allesbehalve traditioneel maar Roughan (Rogan) staat synoniem voor geklaarde boter,...

Lees meer

Recept | Barbacoa

Recept Barbacoa Barbacoa is een Mexicaans stoofvlees gerecht met fris-zure tonen. In dit recept serveren we het vlees en de garnering in een harde taco maar in een zachte mais tortilla is het ook heerlijk. Maar net waar je trek in hebt! Wist je trouwens dat het woord...

Lees meer

Recept | Short Ribs, slow cooked – Kamado

Recept Slow cooked short ribs Ok, hier moet je echt even de tijd voor nemen. Maar, het is het meer dan waard! Het resultaat van dit low and slow project is namelijk om je vingers bij af te likken. Uiteraard met een zelfgemaakte rub en lak. En de spitskool als...

Lees meer

Recept | Tom Kha Kai

Recept Tom Kha Kai Eén van de Thaise klassiekers die we bijna allemaal wel kennen: tom kha kai. Deze Thaise soep is gemaakt op basis van kip, kokosroom en curry pasta. Typerende ingrediënten uit de Thaise keuken als citroengras, limoenbladeren en vissaus maken dit tot...

Lees meer

Recept | Thaise curry met eendenborst

Recept Thaise curry met eendenborst  Deze rode curry heeft een heerlijk volle en warme smaak met een pittige touch. De kokosroom, vissaus, sereh en palmsuiker zorgen voor tegenhangende smaken waardoor een mooie balans ontstaat die uitstekend samengaat met de...

Lees meer

Duurzaamheid in de slagerij

Duurzaam vlees kopen, dat doe je natuurlijk bij Hesseling Vlees. Als oudste, ambachtelijke horeca slagerij hebben we duurzaamheid al jarenlang hoog in het vaandel staan. Wat is duurzaam vlees? Als het gaat om duurzamer vlees eten, kiezen de meeste chefs ervoor om...

Lees meer

Recept | Saltimbocca alla Romana

Recept Saltimbocca alla Romana  Met groene asperges en gepofte trostomaat Voor vier personen  Ingrediënten Saltimbocca: 4 x 160 gr kalfsoester   4 plakken Prosciutto crudo di Parma   8 stuks salieblad  80 gr roomboter  1 dl witte wijn  Olijfolie  20 gr water ...

Lees meer

Hesseling rijsttafel | de bijgerechten

Bijgerechten Uiteraard bestaat je rijsttafel niet alleen uit vleesgerechten. Daarom delen we ook nog de recepten van een aantal heerlijke bijgerechten met je. Want zeg nou zelf, een kom smaakvolle sajoerbonen, atjar en zelfgemaakte sambal mag toch niet ontbreken! De...

Lees meer

Recept | Steak Tartaar

Recept Steak Tartaar met een gepocheerd eitje, gepofte trostomaat en truffelmayonaise Voor vier personen Dit gerecht is een echte show stopper als je een diner geeft. Met de pure en uitgebalanceerde smaken en strakke opmaak scoor je zeker punten. Om je op weg te...

Lees meer

Recept | Gulai Domba

RECEPT Gulai Domba Deze week nummer drie in de reeks van onze rijsttafel: Gulai Domba. Dit gerecht is misschien iets minder bekend maar minstens zo lekker! Gulai Domba is een pittige lamscurry met kokosroom en kaneel en een heerlijk verfijnde smaak. Een echte must...

Lees meer

Recept | Ajam Rica Rica

Recept Ajam Rica Rica Deze week delen we het tweede recept van onze rijsttafel met je. Eveneens een echte klassieker op een authentieke rijsttafel: ajam rica rica. Oftewel kip gestoofd in een pittige saus van peper en tomaat. Met sereh, limoenblad en Thaise basilicum...

Lees meer

Recept | Rendang

Recept Rendang De komende vijf weken delen we iedere week een gerecht van onze rijsttafel met je. Heerlijke gerechten met authentieke smaken en zelfgemaakte bumbu’s. Iets meer werk dan de kant en klare kruidenmix van de toko, maar zoveel lekkerder! We trappen af met...

Lees meer

RECEPT | TRAYBAKE MET SPICY GEHAKT

Recept Traybake met spicy gehakt Gezond, makkelijk te bereiden en ontzettend smaakvol. Na een korte voorbereidingstijd schuif je deze traybake met spicy gehakt en verschillende groenten zo de oven in. Heb je daarna je handen lekker vrij! Op het maken van een frisse...

Lees meer

Recept | Tikka Masala

Recept Tikka Masala Een makkelijk te bereiden en smaakvol recept deze Indiase tikka masala. Neem wel even de tijd om de kippendijen goed te marineren. De rijke hoeveelheid aan kruiden zorgt voor een heerlijk en geurig resultaat.Ingrediënten: 500 gr. kippendijen in...

Lees meer

Recept | Laab Kai, Thaise kipsalade

Recept Laab Kai- Thaise kipsalade Een populair gerecht uit de Thaise keuken, Laab Kai. Een gezonde maaltijdsalade met de typische fris-zure tonen die we uit de Thaise keuken gewend zijn. Serveer een deel van de ingrediënten los zodat iedereen deze zelf naar smaak toe...

Lees meer

5 tips voor jouw winterbarbecue

Blog Vijf tips voor jouw winterbarbecueZou jij ook het liefst elke dag wel willen barbecueën? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is namelijk geen reden om te stoppen na de zomer. Een winterbarbecue is minstens zo gezellig als een barbecue in hartje zomer. Er komt...

Lees meer

Recept | Fattoush met kippendijen en Libanese dip

Recept Fattoush met kippendijen en Libanese dip Het is dé salade van Libanon; Fattoush. Deze rijke maaltijdsalade eet je met krokant gebakken pita brood en een kruidige yoghurtdip. De sumak geeft het gerecht zijn typische, fris-zure touch. Gezond, laag in calorieën en...

Lees meer

Recept | Coq au Vin

Recept Recept | Coq au Vin Een gerecht dat zowel feestelijk als makkelijk is en ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee; Coq au Vin. Serveer je het met een etentje? Bereid het dan een dag van te voren. Dan heb je je handen de hele avond vrij en kunnen de smaken...

Lees meer

Recept | Gestoofde Kalfswang

Recept Gestoofde Kalfswang Een chic stoofgerecht op tafel zetten? Dan zit je met gestoofde kalfswangen zeker goed. Opgemaakt met wat gegrilde groenten als bospeen en spruitjes heb je een mooi gerecht voor de feestdagen. Het fijne is dat het niet al te veel ‘hands on’...

Lees meer

Recept | Gebraden kalkoen

Recept Gebraden kalkoen Gebraden kalkoen blijft één van de ultieme klassiekers als het om kerstgerechten gaat. Uiteraard wil je dan wel een sappige kalkoen op tafel toveren. Met dit recept, waarbij je de kalkoen voor het garen eerst pekelt, gaat dat zeker lukken. De...

Lees meer

Recept | Boeuf Bourguignon

Recept Recept | Boeuf Bourguignon Een geweldig, klassiek Frans stoofgerecht en één van onze favorieten: Boeuf Bourgignon. Mark, voormalig chef-kok en nu werkzaam bij Hesseling, deelt graag zijn persoonlijke recept met je. Gemaakt met de fijne, gemarmerde sukadelappen...

Lees meer

Recept | Bourgondische Sinterklaasstoof

Recept Bourgondische Sinterklaasstoof Speciaal voor Sinterklaasavond hebben wij een recept voor een bourgondische Sinterklaasstoof voor je ontwikkeld. Een verrassend gerecht met de warme en smakelijke tonen van kruidnoten en een frisse touch op het eind. Perfect voor...

Lees meer

Week van de duurzaamheid #bethechange

Blog De week van de duurzaamheid: #bethechange Van 8 tot 17 oktober staan we in heel Nederland stil bij duurzaamheid, ons gedrag en de invloed hiervan op de aarde. Bij Hesseling Vlees hebben we duurzaamheid en onze impact op de natuur hoog in het vaandel staan. In...

Lees meer

Gorillas

Blog HESSELING & GorillasStel je voor, je hebt zin in een heerlijk stuk vlees maar bent vergeten te bestellen op onze website en je hebt geen tijd meer om naar de slager te gaan. Een extra meatless monday dan maar? Niet als het aan onze nieuwe partner ligt! Gorillas...

Lees meer

National Earth Day

Blog 22 april: de Dag van de Aarde #maakeenminiverschilOp 22 april staat men wereldwijd al sinds 1970 stil bij duurzaamheid, ons gedrag en de invloed hiervan op de aarde. Dit jaar is het thema van de Dag van de Aarde “maak een miniverschil”. Bij Hesseling Vlees hebben...

Lees meer

De week van de slagers

Blog De week van de slagersBij Hesseling vind je geen grote productiehal vol machines maar vakkundige, specialistische medewerkers. Een team van 30 medewerkers werkt elke dag aan topkwaliteit. Voor ‘de week van de slagers’ vroegen we Hesseling slagers Perry, Ed en...

Lees meer

Verschillende soorten spek

Blog Verschillende soorten spek.Denk je aan spek, dan denk je waarschijnlijk aan ontbijtspek, katenspek, of bacon. Maar, er zijn nog veel meer soorten spek. Een ding hebben de speksoorten gemeen; in de meeste gevallen bevat het veel vet. Hierdoor is het een echte...

Lees meer

Winterbarbecue

Blog WinterbarbecueZou jij ook het liefst elke dag wel willen barbecueën? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is geen enkele reden om te stoppen na de zomer. De winterbarbecue begint inmiddels zelfs een echte trend te worden. En een winterbarbecue is minstens zo...

Lees meer

Thanksgiving

Blog ThanksgivingDonderdag 26 november is het Thanksgiving. Thanksgiving is een Amerikaanse feestdag waarop dankbaarheid en lekker eten met mensen die je liefhebt centraal staan. Traditioneel zetten we tijdens Thanksgiving een kalkoen op tafel met bijgerechtjes zoals...

Lees meer

Welke BBQ past het beste bij mij?

Blog Welke BBQ past het beste bij mij?Het is een heerlijke zomer en dat betekent barbecueën. Goed barbecueën begint bij het kiezen van de juiste BBQ maar dat is nog niet zo makkelijk. Barbecues zijn er in veel verschillende soorten en maten. Welke BBQ past bij jou?...

Lees meer

Palmesteyn Boeuf Blonde

Een uniek stuk vlees van eigen bodem.Rundvlees Palmesteyn Boeuf Blonde ‘Als het dier het goed heeft gehad, dan proef je dat’. Hoe zit dat bij de Blonde d’Aquitaine runderen van Palmesteyn in Nederland en de Bohemen? We bezochten Wouter van Everdingen op het familie...

Lees meer

Neem contact met ons op

Zin gekregen om ons assortiment op de kaart te zetten of heb je een vraag? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Openingstijden

M-V: 6:00 - 15:30
Zat: 6:00 - 12:30
Zon
: Gesloten